997 27.09.2020 доменхостингсервердата-центрсервернавіртуальний сервервіртуальний хостинг Загальна інформація

Що таке домен та хостинг?

Зрозуміле та просте пояснення - що таке домен і хостинг, для чого вони потрібні сайту, поради щодо вибору домену і хостингу

Тим, хто хоче створити власний сайт в інтернеті, не обійтися без домену і хостингу. Розглянемо, що означають ці поняття і чому вони потрібні для створення сайту.

 

Що таке сервер?

Сервер – це комп'ютер з прямим та цілодобовим доступом в мережу інтернет, на якому зберігаються всі файли вашого сайту. Швидкість обробки інформації на сервері залежить від потужності процесора, типу та об'єму оперативної пам'яті, властивостей та об'єму жорсткого диску. Швидкість роботи сайту напряму залежить від швидкості роботи сервера та від якості скриптів на яких написано сайт. На швидкість відкривання сторінок та завантаження файлів також впливає пропускна здатність каналу до якого сервер підключено.

 

Що таке серверна?

Серверна - це сукупність серверів. Також їх називають дата-центрами. Для серверних виділяють кімнату чи навіть цілу будівлю з охороною. За серверними стежать системні адміністратори, які при будь-якій поломці сервера замінять потрібні деталі щоб ваш сайт працював 24/7.

 

Що таке віртуальний сервер (віртуальний хостинг)?

Для того щоб розмістити свій сайт в глобальні мережі інтернет необов'язково винаймати цілий сервер. 

Віртуальний сервер - це програмне забезпечення яке дозволяє "поділити" сервер для декількох користувачів. 

Таким чином, для більшості сайтів, достатньо тільки "частини" сервера та його ресурсів для того щоб сайт повноцінно функціонував. Користування віртуальним сервером майже нічим не відрізняється від звичайного, єдина різниця в тому що на одному сервері буде декілька користувачів. Ви подумаєте, як так? Хтось буде керувати моїм сайтом? Ні, до вашого сайту доступ будете мати тільки ви. В віртуальному сервері немає нічого страшного – віртуальний сервер працює незалежно від своїх “сусідів”. Збій одного віртуального сервера не вплине на роботу інших. Також ізольовані ресурси, які використовують користувачі віртуального сервера, кожен отримує фіксований розмір потужності процесора, пам’яті та дискового простору.

Якщо ви хочете замовити якісний хостинг в Україні можемо порадити domen hosting net, сервера знаходяться в Німеччині, підтримка 24/7, великий вибір хост пакетів.

 

Що таке домен (доменне ім'я)?

Доменне ім'я - це адреса вашого сайту, наприклад site.ua. Зареєструвати будь-який домен не вийде, так як, бажаний домен може бути кимось зайнятий. Будь-який домен складається з рівнів. Рівні домену — це частини, які ділятся крапками, наприклад:

  • site.ua - домен першого рівня
  • site.com.ua - домен другого рівня

Також є таке поняття як доменні зони, наприклад:

  • com
  • org
  • net
  • ua

Зареєструвати доменне імя можна в будь-якого доменного реєстратора. Щоб зареєструвати домен в Україні можемо порадити domen hosting net

Бажаєте замовити сайт

Ми готові створити сайт будь-якої складності, від лендінга до індивідуального сайту з багаторівневою структурою. Ознайомитись з базовими цінами на розробку сайтів Ви можете на сторінці типи сайтів та ціни.

Також ми надаємо ряд додаткових послуг, з якими можна ознайомитись на сторінці додаткові послуги.

Зв'яжіться з нами за контактами вказаними нижче, ми Вам надамо безкоштовну консультацію.

Контакти

Графік

Понеділок - П'ятниця

10:00 - 17:00

Вихідні: СБ- НД

Телефон

+38 (068) 404 00 30

Електронна скринька

itc.lviv.ua@gmail.com

Адреса

Україна, Львів